Pochybujem o rečiach ale nepochybujem o skutkoch - Nadácia 858

POCHYBUJEM O REČIACH ALE NEPOCHYBUJEM O SKUTKOCH

Život ma naučil veľa. Naozaj na dobu ktorú existujem na tomto svete mi život ukázal mnoho tvárí a ľudských podôb. Ukázal mi, že ako stará múdrosť hovorí "reči sa vedú a chlieb sa je" má v sebe toľko pravdy až ide z toho strach. Prečo strach? Jednoducho ak si uvedomíme koľko z nás má nazaj možnosti prispieť k tomu, aby sa v prvom rade pričinil o lepší život svojho okolia a až potom sa pozeral na seba? Koľko z nás má v sebe tú silu? Ja odpoveď poznám. Málo.
Som presvedčená, že naše Slovensko je krajina, ktorá má tendenciu rásť a rozvíjať sa. Ako som v úvode spomínala sú i taký ľudia, ktorý majú len reči. Majú plné ústa toho ako to nefunguje a ako je všetko zlé. Ak príde nejaký nápad tak ho hneď znegujú pretože to nemôže fungovať.
Ale občas počúvame i reči sladké a prívetivé plné vízie o svetlej budúcnosti. Tie reči sú však len sladké avšak bezvýznamné, pretože sa z nich časom stáva bahno v ktorom sa neskúsený a jednoduchý ľudia takmer úplne strácajú.
No máme takých čo nemajú čas na sladké a opojné rečičky pretože tí konajú. Za takýmito ľuďmi vidieť výsledky ich snaženia, ale o týchto ľuďoch nevieme nič. Prečo? Pretože ich výsledkami a nápadmi sa chvália práve tí skôr spomínaný ktorý všetko znegujú no v ich úbohých hlavičkách sa to melie na plné obrátky pretože vidia biznis.
Neuznávam faloš a kopírovanie. Je smutné ak si s vami niekto dohodne stretnutie
na ktorom požaduje spoluprácu a o pár týždňov ich vidíte sa premávať pred
objektívmi fotoaparátov a kamier. Áno títo ľudia si užijú svojich päť minút slávy a prinajlepšom pre nich aj s naplnenými vreckami. Nie je mi ľúto toho že klamali.
A klamali priamo do očí mne. Je mi však ľúto toho že spoločnosť mohla napredovať a stavať na spolupráci čo je základným kameňom vlastnej sebestačnosti a finančnej nezávislosti.
Takto je to len o biznise jednotlivca, ktorý s úsmevom zneužíva dobrosrdečnosť v tom lepšom prípade alebo beznádejnú životnú situáciu jednotlivcov čo je ten horší prípad.
Ľuďom tak ostáva len sklamanie a taživý pocit v srdci že zlyhali.