Pracovné miesta bez investičných stimulov a dotácií? - Nadácia 858

DOKÁŽEME VYTVORIŤ 160.000 NOVÝCH PRACOVNÝCH MIEST

Iste vyzerá to veľmi nereálne ba priam nezmyselne. V správach počúvame ako vláda poskytne investičný stimul v miliónových čiastkach na vytvorenie niekoľkých desiatok, prípadne stoviek nových pracovných miest. Po prepočte na jedno pracovné miesto to vychádza v niektorých prípadoch aj na 25 - 40.000 EUR na jedno novovytvorené pracovné miesto!!! Ohromná suma. V titulku uvádzam 160.000 novovytvorených pracovných miest, takže doterajším spôsobom by to stalo ohromné miliardy EUR na ktoré náš štát jednoducho nemá a ani nikdy mať nebude!
Existuje ešte jeden spôsob vytvárania pracovných miest, ktorý nás nič nestojí a ktorý môžeme použiť okamžite. Štúdia Národnej Banky Slovenska uvádza, že ak by obyvateľstvo Slovenskej Republiky pri každodenných nákupoch preferovalo tovar vyrábaný alebo aspoň spracovávaný na Slovensku, tak v horizonte 5 rokov mohlo pribudnúť zhruba 160.000 nových pracovných miest!
Je to pre Vás šok? Áno bol to aj pre mňa. Máme asi 375.000 nezamestnaných Sociálnu poisťovňu musíme dotovať ročne sumou 400 miliónov eur a štátny rozpočet má sekeru 3 miliardy eur, ktoré si štát musí požičiavať. To všetko by sme si dokázali vyriešiť sami, my občania Slovenska bez akejkoľvek cudzej pomoci. Čo pre to máme urobiť? nič viac a nič menej než to že pri každodennom nákupe všetkých produktov, potravinami počnúc a topánkami, stavebnými materiálmi a autami končiac sa  budeme zaujímať kde sú vyrobené výrobky, ktoré si chceme kúpiť a budeme preferovať domáce výrobky! Ide o 160.000 nových pracovných miest a dnes máme 375.000 nezamestnaných! Takýmto jednoduchým spôsobom pri nákupoch by sme dokázali znížiť mieru nezamestnaností na úroveň podobnú Nemecku. Dokázali by sme naplniť štátnu kasu a rozpočet Sociálnej poisťovne tak, že naši starí rodičia a rodičia by dostávali vyššie dôchodky, bolo by viac v rozpočte na školy , cesty a nemocnice.
Verím, že rovnako uvažujem nielen ja a moja rodina, ale stále viac a viac ľudí v našej krajine. Práve pre šírenie a podporovanie týchto myšlienok vznikla pred dvoma rokmi naša Nadácia  858, ktorej som správkyňou.

Dva roky my a naši dobrovoľníci presviedčame obyvateľstvo aby kupovalo v maximálnej možnej miere domáce výrobky a pomohlo tak vytvárať nové pracovné miesta a vyháňať núdzu a biedu z obrovského množstva rodín nezamestnaných! Napĺňa ma hrdosťou  posledný prieskum, ktorý potvrdil, že podiel nákupov domácich potravín stúpol medziročne o takmer 4 percentá.

Viem tak, že moja práca prináša výsledky, avšak potrebovali by sme 9 násobok tohto čísla aby sme sa vyrovnali takým štátom ako je Francúzsko a Nemecko! Viem že je to môžeme a musíme to dosiahnuť!

Popremýšľajte prosím o tom ,že o budúcnosti a prosperite krajiny nerozhodujeme len raz za 4 roky pri voľbách ale každý jeden deň pri každom vašom nákupe.
Alebo sme snáď horši ako Nemci a Francúzi?

Zamyslime sa nad tým a začnime konať!

#NICOL LAUF