Dni mesta Spišská Nová Ves - Nadácia 858

DNI MESTA SPIŠSKÁ NOVÁ VES

V dňoch 26. - 27. augusta sa v meste Spišská Nová Ves konali oslavy spojené s trhom ľudových remesiel pod názvom Dni mesta.
Nadácia 858 sa zúčastnila tohto remeselného trhu na ktorom predstavila vlastné portfólio slovenských remeselných výrobkov nesúce nielen znak a logo Nadácie 858.
Nicol Lauf ukazuje visačku Nadácie 858
Cieľom Nadácie a vlastného portfólia je postupne prinášať to na čo sme boli v minulosti právom hrdí. Jedným z produktov bola jednoduchá ale zato kvalitná plátená nákupná taška vyrobená z 52% ľanu a 48% bavlny. V tejto tkanine by ste márne hľadali čínsku PET fľašu. V dnešnej dobe už je pripravená celá séria výrobkov a nielen týchto jedinečných tašiek, ktorá bude súčasťou
e-zbierky pripravovaných Nadáciou 858 na vlastných stránkach.

Nadácia 858 sa hrdo hlási k ochrane životného prostredia aj takýmto jednoduchým spôsobom ako je používanie nákupných tašiek z čisto prírodných materiálov.
Plátno, z ktorej je táto "nadačná" taška vyrobená pochádza bohužiaľ dnes už len zo zbytku spoločnosti TATRAĽAN Kežmarok.

"Kežmarská spoločnosť je dlhoročným partnerom a. s. Zekon Michalovce,  kde zo špeciálnych tkanín firma zhotovuje maskovacie poľné rovnošaty  pre potreby slovenskej armády."  Podľa NATO je tkanina určená pre silové zložky Ministerstva obrany SR  vysoko hodnotená a zaraďuje sa k špičke oblečenia tohto druhu na svete. "V súčasnosti spoločnosť Tatraľan v Kežmarku zamestnáva 11 zamestnancov  a venuje sa vývoju a obchodovaniu so špeciálnymi tkaninami určenými na  maskovacie odevy pre silové zložky."

zdroj:  www.teraz.sk

Viac o spoločnosti TATRAĽAN sa môžete dočítať na webových stránkach terz.sk .
Ďakujeme všetkým, ktorí prejavili záujem o tieto výrobky a práve pre nich máme jeden odkaz.
"Svojím nákupom ste podporili pracovné miesto v oblasti domácej remeselnej výroby. Peniaze, ktoré ste minuli neodišli do cudzej krajiny ale ostali tu na Slovensku, aby mohli byť investované opäť do obnovy toho čo sme si nechali zničiť, ukradnúť, spreneveriť."

Veríme že logo Nadácie 858 v budúcnosti bude znamenať jedinečnú kvalitu produktu.
Že svojím nákupom ste podporili "suseda", ktorý nechce nič iné len žiť spokojný život a prinášať svoju službu poctivo s patričnou hrdosťou.

FOTOGALÉRIA - DNI MESTA SPIŠSKÁ NOVÁ VES

Martin Kaščák pred stánkom Nadácie 858
Na snímke pohľad na kolovrat
Návštevníci osláv dni mesta Spišská Nová Ves