Aktivity tímu Nadácie 858 - Nadácia 858

PROGRAMY > AKTIVITY > KOMUNITA

UCTENIE PAMIATKY TOMÁŠA BAŤU

12. Júl 2015

DŇA 12. JÚLA 2015 UPLYNULO 83 ROKOV OD TRAGICKEJ SMRTI JEDNÉHO Z NAJVAČŠÍCH PODNIKATEĽOV SVOJEJ DOBY - TOMÁŠA BAŤU.

Náš život je jediným předmětem na tomto světě, který nemůžeme považovati za své soukromé vlastnictví, neboť jsme ničím nepřispěli k jeho vybudování. Byl nám jenom propůjčen s povinností odevzdati jej potomstvu rozmnožený a zdokonalený.
Mají proto naši vrstevníci a ještě více naše potomstvo právo žádati vyúčtování z našeho života. Tato kniha má býti takovým srdečným vyúčtováním.

Tomáš Baťa

Jeho život sme si boli uctiť v meste Svit, pri jeho pamätníku zapálením sviec a položením kytice. Česť Vašej pamiatke pán Baťa. Váš život bol prínosom pre spoločnosť, odovzdali ste ho rozmnožený a zdokonalený, ďakujeme Vám za Váš príklad v budovaní a inovovaní, v bojovnosti, vytrvalosti a odolnosti. Nech aj naše činy raz zhodnotia tak ako tie Vaše.

NA FOLKLÓRNYCH SLÁVNOSTIACH

27. Jún 2015

NADÁCIA 858 S REMESELNÍKMI NA 43. ROČNÍKU SPIŠSKÝCH FOLKLÓRNYCH SLÁVNOSTÍ POD MAJESTÁTNYM SPIŠSKÝM HRADOM NA SPIŠSKOM SALAŠI

V dňoch 27. júna a 28. júna 2015 sa konal 43. ročník Spišských folklórnych slávností pod majestátnym Spišským hradom, na Spišskom salaši, s prezentáciou folklórnych súborov, skupín, hudby, spevu, tanca, prezentáciou remeselných výrobkov, gastronómie a ľudovej zábavy. Sme radi, že sme sa mohli zúčastniť skvelej akcie pre podporu aktivít folklórnych kolektívov regiónu a ľudového spevu, tanca, zvykov, tradícií, hier, odievania a iných duchovných a hmotných výtvorov ľudového umenia nie len na Strednom a Dolnom Spiši, ale na celom Slovensku.

Úprimná poklona organizátorom tohto podujatia a tešíme sa na spoluprácu pre prospech slovenských tradícií a remesiel. S úctou tím Nadácie 858.

NA STREDNEJ PRIEMYSELNEJ ŠKOLE DREVÁRSKEJ

30. Apríla 2015

STREDNÁ PRIEMYSELNÁ  ŠKOLA DREVÁRSKA V SPIŠSKEJ NOVEJ VSI DAROVALA NADÁCII 858 DREVENÉ TRUHLICE URČENÉ NA VYKONÁVANIE ZBIEROK NA PODPORU PREDAJA A PREZENTÁCIE SLOVENSKEJ TVORBY

Veľké úprimné ĎAKUJEME všetkým ktorí spoločne s nami krok za krokom budujú systém Nadácie 858 a veria, tak ako my odhodlane, či vonku svieti slnko alebo sa chumelí, že táto krajina a ľudia v nej žijúci majú naviac. Spoločne dokáže viac.
Pridajte sa k nám a spoločne vykročme v ústrety lepšej budúcnosti v našej rodnej zemi.

Pri príležitosti 36. ročníka súťaže o najzručnejšieho žiaka DREVÁRKY sme sa so strednou školou dohodli na výrobe drevených truhlíc pre Nadáciu 858 určených pre zbierky na podporu slovenskej tvorby. Nadácia 858 ocenila zručnosť týchto mladých ľudí a prvých troch ocenila tričkom a gravírovanými perami. Sme radi, že naše zbierky budú zdobiť drevené truhlice žiakov strednej priemyselnej školy Drevárskej v Spišskej Novej Vsi a budú tak niesť posolstvo spolupráce mladých ľudí pri budovaní prosperujúcej krajiny plnej šikovných a úspešných ľudí. Nadácia takto odštartovala spoluprácu so strednými školami a prezentáciou remesiel, kde žiaci aj touto tvorbou dokázali, že budúcnosť je v našich rukách. Remeslo má zlaté dno, nech sila tejto vety sa stane naším odhodlaním v podpore mladých šikovných ľudí.

S úctou a od srdca správkyňa Nadácie 858, Nicol Lauf.